Att växa upp i takt med spelutvecklingen har gjort så att man sett hur spelbranschen gått från att vara en vardagssyssla till att vara ett fulltidsjobb. Det finns många bakomliggande faktorer som har påverkat detta och på senare dagar har även den äldre generationen fått upp ögonen för vad spelen kan göra för de yngre.

 

När man spelar ett spel, speciellt ett onlinespel, så kommer man att interagera med andra människor genom en skärm. Att socialisera sig genom skärmen tillåter en att gå ihop i samma lag och spela mot ett gemensamt mål eller chatta med likasinnade personer i ett chattrum på ett online casino. Detta gör att man kommer att skaffa sig vänner för livet som man annars inte hade haft. I denna artikeln kommer vi därför att diskutera vad det är med onlinespel som främjar att man vill vara delaktig samt hur det har blivit så stort.

 

Streaming har öppnat upp dörrar

Att spela TV- och datorspel på sin vardag ansågs, förr i tiden, som ett sätt att försvinna från det vardagliga livet och samtidigt integrera med människor. Tack vare utvecklingen vi har sett i samhället så är nu samma sak en stor industri. På streaminghemsidor så som Youtube, Facebook och huvudsakligen Twitch så kan vi se att allt fler människor livnär sig på att vara duktiga på spelen.

 

Att kunna vara en duktig gamer (en bra TV- och datorspelare) har därför gjort det möjligt att ha sin hobby som sitt fulltidsjobb. Många stora företag har insett potentialen i dessa streamingsidor och har därför också knutit till sig stora namn. Vi kan tillexempel se att Red Bull har knutit till sig en av de största Fortnite-profilerna Ninja och får därför väldigt mycket exponering rent medialt.

 

Onlinespelen fortsätter att utvecklas

I med att många bolag har fått upp ögonen för vad dessa typer av onlinespel kan medföra, rent ekonomiskt, så har många gett sig in på marknaden. Detta gör att många spelutvecklare går för att vara den bästa inom en genre och även att de utmanar de som redan sitter på tronen. Detta gör att vi alltid kommer se hur spelen utvecklas framåt för att de är rädda att tappa sin förstaplats mot en annan utgivare.

 

Om vi använder Fortnite som ett exempel så såg vi att de förfinade genren Battle Royale genom att alltid ändra om kartan man spelade på samt att de valde att lägga till ett läge där man kan bygga olika strukturer för att skydda sig eller ta sig ur farliga situationer. Men med denna mediala uppmärksamhet kom även andra Battle Royale in i leken och idag kan vi se uppemot tio olika Battle Royale som alla har ett eget tema.

 

Virtuell Verklighet kan nå oanade höjder

Om man blickar längre fram i tiden så ser vi att virtuell verklighet är på uppgång. Detta gör att man kan utveckla spel som gör att man så när som på riktigt är delaktig i spelet. Detta gör att många utvecklare satsar på denna typen av spel för att vara de första som lanserat ett välgjort spel. Men i med att man behöver utrustning för att nyttja virtuell verklighet så kommer vi nog se att dessa spelen kommer ta ett tag att utveckla. Men framtiden för onlinespel ser onekligen ljus ut.