Hjärngympa på hög nivå. Det är skönt att kunna sätta sig ner för att få en avslappnande stund. Nu undrar säkert en del om man kan få en lugn och avkopplande stund när man ska lösa diverse pusselspel, och svaret på den blir: Ja det får man. Hjärnan mår som bäst när den får arbeta lite och det har visat sig vara en bra medicin för hjärnan. Den är till för att sättas i arbete helt enkelt. Det finns en hel del spel som ger gymnastik åt din hjärna. Efter ett “träningspass” hjärngympa kommer du att märka att du känner dig mer skärpt. Det finns många spel som du kan hämta både till din mobil och dator.

Så vilka spel ska du som pysslare använda dig utav då? Finns det några som du bör tänka extra på att ta dig an? Svaren blir nej på båda frågorna. Du väljer lätt och smidigt det spel som du först fastnar för. Oavsett pussel så sätter du din hjärna i arbete. Vad finns det för spel kanske du undrar över och det finns som sagt en hel del att välja mellan. Det är det som är så roligt för det finns ett pussel till alla som väljer att trimma sin hjärna. Nedan får du ta del av några av de pussel som finns att ta sig an. Du kommer säkert hitta några favoriter bland dem.

Bildpussel

Det finns många bildpussels som väntar på att du ska klura ut dem. Du får några bilder framför dig och av dessa ska du ta bort den bild som inte passar in bland de övriga. Du ska hitta den röda tråden kan man säga. Sedan finns det bilder där du ska hitta rätt ord. Det ord som binder samman de tre som har den röda tråden. Det finns pussel där du ska söka efter ord i en rad bokstäver. Du söker efter orden både vertikalt, horisontellt och diagonalt. Scrabble är en annan ordlek som går ut på att bilda ord. Sudoku är ett sifferpussel som kräver att du fokuserar på siffrorna. Det går ut på att du ska bygga med siffror.

Trivia-spel

Tycker du om att göra olika quizspel? Då finns det några stycken som du kan ta dig an så som Vem vill bli miljonär? Det är ett spel som bygger på att du ska svara på en hel del frågor. Du ska få rätt för att komma vidare till nästa nivå. Spelet bygger på det populära Tv-programmet som visades för en tid sedan. Detta kan spelas både online men även offline. Spelet “Den svagaste länken” är ett annat spel där du ska testa dina kunskaper i slumpmässiga fakta. Vad kan du? Är du allmänbildad? Här finns det både lätta frågor och en hel del svåra. Detta spel är helt enkelt utformat på sådant sätt att du ska visa vad du kan.

Äventyrsspel

Temple Run är ett roligt spel som vill få dig att visa hur fingerfärdig du är. Du ska springa över en spelplan. Samla på dig mynt och vinna nivån för att komma vidare till nästa. Detta är ett riktigt äventyrsspel. Detta hittar du mestadels för mobil men kan även spelas online och då tävlar du mot andra spelare. 3D Maze är som du kanske förstår på namnet ett 3D-spel där du ska ta dig igenom en labyrint. Detta spelar du via webbläsaren eller via en app i mobilen. Gillar du vanligt pussel så finns även det att hämta och spela. Du ska som du säkert redan förstått fylla i pusselbitar för att få ihop en hel bild.

Para ihop-spel

Du har säkert hört talas om Candy Crush. Det är ett mycket populärt spel som finns att hämta via en app till mobilen. Detta finns även online. Det gäller att matcha tre stycken likadana godisar. Spelet är färgstarkt och roligt. Ett annat spel som också går ut på att sammanföra tre lika symboler är det populära spelet Bejeweled. Även detta är ett färgsprakande spel som bara väntar på att du ska ta dig an det. Dessa spel är ganska avkopplande samtidigt som du låter din hjärna arbeta. Dessa spel kan du hitta online på internet eller via din mobil. Det finns olika appar som du kan ladda ner om du väljer det mobila alternativet.