Välkommen till denna sida som är till för att bilda dig inom onlinespelens värld! Möjligheten att spela spel mot varandra eller tillsammans i grupp har blivit otroligt populärt på senare tid och det kan du enkelt se, bara genom att söka på de mest populära spelen idag. Spel som Overwatch, CS: GO, World of Warcraft eller Starcraft 2 ligger högst upp på pallen av en anledning, och dessa spel erbjuder något som få andra lyckats med: en unik spelvärld med otroliga utmaningar. För att bli allra bäst på dessa spel så krävs det att spelaren spenderar hela arbetsdagar för att förbättra sina taktiker, sin utrustning och mycket mer. Vissa av spelen kräver mer finjustering när det kommer till att sikta mot motståndare medan andra kan kräva en viss nivå av utrustning som tar väldigt lång tid att få tillgång till. De flesta spel idag erbjuder också köp inom spelet, vilket betyder att du som börjar spela ett spel kan köpa till dig utrustning eller kosmetiska ändringar till spelets karaktärer eller vapen, med riktiga pengar. Du kan alltså få försprång genom att använda dig av riktig valuta och på så sätt komma en bit längre än dina medspelare. Sedan finns det självklart alltid möjlighet att spela sig upp till nya nivåer och på så sätt kunna ta del av utrustning och andra saker som kan behövas i spelet. Vissa onlinespel har ett högt tempo medan andra är lite lugnare, så det finns alltid valmöjligheter.

Underlätta ditt spelande med rätt datorkomponenter och tillbehör

Oavsett om du spelar via spelkonsol som Playstation eller Xbox, eller om du använder en dator för ditt spelande, så finns det många saker som du kan göra för att förbättra din spelupplevelse och dina chanser till att bli en bättre spelare. När det kommer till spelkonsoler så kan du skaffa ett separat tangentbord och muspekare till de för att få en fördel i vissa spel, som Overwatch, eftersom många konsolspelare enbart har den medföljande handkontrollen att spela med. Spel som du kan sikta på andra spelare med fungerar alltid bäst med en datormus eftersom att det är snabbare att sikta med, och du kan dessutom skriva mycket enklare med ett tangentbord jämfört med en spelkontroll. Om du spelar på en dator så finns det ännu fler ändringar som du kan göra, och det är bland annat att uppgradera din hårdvara så att spelen flyter på så bra som möjligt. Detta kan du exempelvis göra genom att byta ut ditt grafikkort till ett kraftigare, eller att byta din processor, moderkort och minnen till nyare och snabbare. Eftersom spelen utvecklas konstant så gäller det även datorerna som du spelar på, då det kan krävas mer kraft att driva spelen efter en uppdatering eller en nylansering av ett spel. De flesta spel erbjuder dock möjligheten till att anpassa grafikupplevelsen till aningen sämre, men den snyggaste grafiken får man självklart med den bästa prestandan.

Bredbandsuppkopplingar för onlinespel

En punkt som kanske är den viktigaste av alla är den bredbandsuppkoppling du använder för att spela spelen med. När du spelar online så krävs det att du har en låg ping vilket betyder att du har en så låg latens, fördröjning, som möjligt till servern som du spelar på. Detta ger dig fördel i spelen eftersom din uppkoppling är så god att din responstid till servern är så bra som möjligt. Att skaffa sig en så låg latens som möjligt i onlinespel beror dock på fler faktorer än din uppkoppling, men det har en stor betydelse i det stora hela. Om du spelar med en fiberuppkopplad dator jämfört med en dator som använder sig av en förlegad teknik som ADSL för att anknyta till internet så kommer du alltid att ligga före spelaren med den gamla och sämre uppkopplingen. Det är också viktigt att kunna ladda ned uppdateringar till spel så fort som möjligt så att du är redo att spela när som helst, och i dagsläget så är många uppdateringar väldigt stora och kräver mycket kapacitet både från din dators hårddisk men även internetuppkopplingen du använder. En ny expansion till ett spel kan vara flera gigabyte i storlek och tar lång tid att ladda ned med en dålig uppkoppling, så det gäller att ligga i framkant även när det kommer till denna punkt. Se till att alltid ha en snabb och stabil uppkoppling, och lycka till!