Detta spel är ett otroligt populärt alternativ för dig som vill hålla i dina pengar samtidigt som du vill spela ett roligt och underhållande spel. League of Legends är helt gratis att ladda ned och spela, och du kan sätta igång när som helst efter att du registrerat ett konto på deras hemsida. Spelet kräver inte heller mycket av din dator, vilket innebär att även lite äldre datorer klarar av det. Något som kan vara glädjande nyheter för många studenter och ungdomar som kanske inte har så mycket pengar. Spelet går ut på att samarbeta med andra spelare för att besegra motståndarlaget, och du kan spela det i antingen 3vs3- eller 5vs5-läget. Spelkartan är alltid densamma men karaktärerna i spelet ändras då och då.

League of Legends kräver inte några särskilda förkunskaper av dig som spelare utan du har dina sex olika attacker som du använder för att försöka skada dina motspelare med, samtidigt som du måste ta dig igenom motståndarnas torn och fiender som stör dig på vägen till dem. I spelet så krävs det att du har en god samarbetsförmåga eftersom många taktiker går ut på att laget skyndsamt tar sig till en viss plats för att få lite mer resurser eller styrka för att få övertag i spelet. Du kan exempelvis döda ett monster som ger dig mer kraft för en kort period och på så sätt får övertaget över dina motståndare under matchens gång.

Anledningar varför League of Legends är så populärt

Detta spel är otroligt populärt och spelas bland annat som e-sport i dagsläget, vilket betyder att du faktiskt kan vinna mycket pengar om du lyckas bli en av världens allra bästa spelare. Detta kan faktiskt ske genom att träna dig till det så du har alla möjligheter att lyckas, och en anledning till varför League of Legends har blivit så stort är att man har kunnat följa de bästa spelarna via exempelvis Twitch som livestreamar matcher när de sker. Detta i sin tur har lett till att fler och fler spelare försöker att bli så bra som möjligt i spelet så att även de får chansen till vinstpengar och andra utmärkelser. Du kan även samla på sig olika karaktärer i spelet desto mer du spelar.

Hitta rätt karaktär för dig och din spelstil

League of Legends har flera olika karaktärer som du kan välja mellan, och du kan få tillgång till ytterligare karaktärer genom att spela spelet och köpa dem med intjänad valuta. Något du får tillgång till när du når upp till högre nivåer och beroende på hur mycket tid som du lägger på spelet. Du kan även köpa karaktärer för riktiga pengar om du vill få tillgång till dem snabbare, och detta alternativ är också väldigt populärt bland många spelare. Eftersom att alla spelkaraktärer är olika så gäller det att hitta några som passar din spelstil bäst, och vissa av dem kan exempelvis göra mycket skada medan andra kan ta emot mer skada. Du väljer spelstil genom att välja karaktären i spelet.

Varför har League of Legends lyckats så väl?

Det finns flera spel på nätet som liknar League of Legends, men väldigt få som faktiskt kan konkurrera med det, även om många försöker. Det närmaste man kan komma till konkurrent är kanske spelet Heroes of the Storm, men även det spelet skiljer sig relativt mycket från detta. När League of Legends lanserades så fanns det snabbt några utmanare som Heroes of Newerth och andra liknande spel, men de var antingen för komplicerade eller uppdaterades inte lika snabbt som League of Legends så de hamnade i skymundan. När det gäller detta spel så fungerar det som en väloljad maskin oavsett om det gäller uppdateringar, programvaran, nya karaktärer eller kosmetiska tillägg till dina olika spelkaraktärer.

League of Legends som e-sport

En viktig del av spelets popularitet beror på att det spelas på den allra högsta nivån i e-sporternas olika ligor, och vem som helst som är intresserad av spelet kan följa matcherna direkt i livesändning via exempelvis Twitch. När spelare och fans märker hur duktig en spelare faktiskt kan bli i spelet så kan lockelsen bli ännu starkare och man blir sugen på att bli bättre på de olika taktikerna och lagspelet. League of Legends är enkelt nog för att vem som helst kan spela det, men svårt nog för att bara de bästa spelarna kan lyckas besegra varandra. Detta var sammanfattningen av hemligheten av spelets lockelse, så varför inte ge dig ut på nätet och prova på egen hand? Du kanske blir proffs en dag.