Att spela multiplayer, eller flerspelarläge som det kan översättas till på svenska, är ett spelsätt som är mycket populärt. Förr i tiden kunde man endast spela flera spelare på samma konsol och i samma rum, men med internets framfart och tillgänglighet så kan du nu spela multiplayer-spel med människor som befinner sig så långt bort som på andra sidan jordklotet. Det finns många bra flerspelarspel och vi kommer ta upp en del av dem.

Det kan vara svårt att välja ut de spelen som ligger i topp men vi har gjort vårt bästa när vi valt ut spelen. Vi kommer skriva om spel som Minecraft, Rocket League, Grand Theft Auto V, Destiny 2 och några fler. Så häng med vidare och få information om spelen och se om de är något för dig och dina vänner att prova på. Då kör vi!

Minecraft

Få är nog de som aldrig hört talas om Minecraft, det kubiska spelet där allt byggs i block. Du kan hacka, gräva, hugga och mycket mer. Minecraft grundades av svenska Markus Persson men ägs nu av Microsoft. Du kan spela flerspelarläge både hemma med dina kompisar i delat skärmläge, och du kan spela det online på olika servers. Det finns både servers skapade av Minecraft och servers skapade av andra spelare.

Minecraft kom ut till Playstation 4 den 4 september 2014. Det är ett väldigt populärt spel både för vuxna och barn, och det finns även på PC och Xbox One. Minecraft har två spellägen, Creative och Survival. I Creative-läget kan du spela fritt och bygga vad du vill redan från början, medan du i Survival-läget måste börja utan några som helst resurser alls och jobba dig uppåt genom att samla material och mat.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V, eller GTA V som är det vanligaste namnet i folkmun, är ett mycket populärt spel med stora framgångar som online-multiplayer-spel. Själva flerspelardelen kallas Grand Theft Auto online och är en helt egen spelupplevelse och skild från kampanjen. Upp till 30 spelare kan spela i samma spel och vandra runt tillsammans. Du kan bilda gäng och göra uppdrag tillsammans, eller köra solo det bestämmer du själv.

Det finns många olika saker att göra inom GTA V:s onlineläge. Du spelar i samma öppna spelvärld som i storyn, men du gör själv din egen karaktär. Alltså du anpassar hans eller hennes utseende och kläder efter din egen smak. Det gör spelet mer personligt och roligt. Du samlar pengar i onlineläget för att kunna köpa nya fordon och annat. Du tjänar också erfarenhetspoäng och dessa bestämmer var du hamnar på rankningslistorna.

Rocket League

Rocket League är ett fotbollsspel men du spelar i fordon. Det är som fotboll men med raketdrivna bilar. Bara man hör det blir man ju intresserad, det är verkligen som ingenting annat! Rocket League kom till Playstation 4 i juli 2015. Spelets flerspelarläge kan spelas både lokalt och online, och det går helt enkelt ut på att du ska krocka med bollen för att slå in den i motståndarens mål.

I början av år 2018 fanns inte mindre än 40 miljoner spelare som spelade Rocket League. Spelet är också ett e-sportspel med professionella spelare som tävlar i turneringar. Spelet har olika spellägen i flerspelarläget. Rocket League är en uppföljare till spelet Battle-Cars och har fått mycket positiv kritik för alla förbättringar. Det är ett perfekt spel för de spelare som gillar både racing och fotboll, speciellt i kombination med varandra.

Destiny 2

Destiny 2 är ett online multiplayer-spel i förstapersonskjutarläge. Det kom ut i september 2017. Du spelar i en mytisk science fiction-värld och tar rollen som en Guardian som ska beskydda jordens sista stad. Destiny 2 har element från rollspelsgenren med liveevenemang bland annat. Alla aktiviteter i Destiny 2 är delade i två speltyper; Player versus Environment (PvE) och Player versus Player (PvP). Du spelar alltså antingen med de andra spelarna eller mot dem.

Kritikerrosade Destiny 2

Det har också kommit en del expansioner till Destiny 2 som för storyn vidare och ger nytt innehåll. Destiny 2 är ett kritikerrosat spel som fått mycket beröm bland annat för sin story. Destiny 2 var det andra bäst säljande spelet i Nordamerika 2017 och sålde bättre än föregångaren Destiny. Spelet vann utmärkelser för Best Multiplayer Game och Best Social/Online Game på Gamescom 2017. Spelet förtjänar med andra ord verkligen en plats i denna artikel.